woensdag 20 januari 2010

Bezoek Kerncentrale van Doel

Op maandag 18 januari hebben we een uitstapje gedaan naar de Kerncentrale van Doel. Omstreeks half 12 zijn we vertrokken en we kwamen ongeveer om 13 uur aan.

Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen en mochten we allemaal plaatsnemen in een zaal met een groot scherm. Daar legde de gids ons de werking van de kerncentrale uit.


Daarna moesten we allemaal de veiligheidsvoorschriften volgen door een helm, bril, oordopjes en een soort headset waar je de mevrouw in hoort spreken dragen. We volgden de mevrouw en we kwamen algauw bij het loket waar je jou identiteitskaart moest tonen. Zonder identiteitskaart mocht je niet binnen!!! Vanaf daar was de rondleiding officieel begonnen.


We moesten veel langs speciale kotjes om bv jouw gewicht te bepalen. Dat was wel irritant vond ik. We hebben niet erg veel gezien. Enkel veel uitleg en de transformator. Daar moesten we onze veiligheidsbril en oordopjes dragen. Op het einde liet ze ons nog even de 2 koeltorens zien en daarna kregen we een drankje en reden we terug naar huis.

1 opmerking: